Společenská odpovědnost podniku jako faktor konkurenceschopnosti - Jeřábková, Elen; Činčalová, Simona, 1990-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Diplomová práce je zaměřena na aplikaci konceptu společenské odpovědnosti podniku (CSR) v podmínkách českých podniků. Cílem práce je zpracovat teoretická východiska k tématu společenské odpovědnosti podniků a následně je aplikovat ve vybraném českém podniku. Na základě provedené analýzy jsou navržena konkrétní doporučení pro další vývoj podniku. Diplomová práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá komplexním popisem konceptu společenské odpovědnosti podniku. Praktická část je zaměřena na společenskou odpovědnost ve společnosti Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě. Byla provedena obsahová analýza různých reportů podniku i s dotazováním vedoucího pracovníka, který má CSR ve firmě na starosti. Dále jsou zde obsaženy výsledky dotazníkového šetření, které probíhalo směrem k zaměstnancům firmy Bosch Diesel s.r.o., ty pak dávají odpověď na stanovené výzkumné otázky. Následně je prováděno testování hypotéz, které vyvrací, popř. potvrzují vzájemné shody. Na závěr je přidané doporučení pro podnik.
Vedoucí práce: Simona Činčalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses