Segmentace kosmetického trhu v České republice - Ježek, Tomáš (2020)
Diplomová práce se zabývá segmentací kosmetického trhu v České republice, který byl zúžen na kategorii pleťové kosmetiky. Na základě toho bylo možno získat o spotřebitelích detailnější informace. Cílem diplomové práce je vypracovat segmentaci trhu pleťové kosmetiky v České republice na základě kombinace primárního a sekundárního marketingového výzkumu. Pro dosažení tohoto cíle autor vychází z teoretických znalostí spotřebního chování, procesu segmentace a vývoje na trhu pleťové kosmetiky. Segmentace je provedena na základě faktorové a shlukové analýzy, kontingenčních tabulek a obecné analýzy. Na základě provedené segmentace je navržen soubor doporučení pro oslovení výsledných segmentů.