Porovnání právní úpravy spojené s uzavíráním spotřebitelských úvěrů podle českého a italského práva - Králová, Anna (2020)
Autorka se v diplomové práci zabývá porovnáním právní úpravy týkající se spotřebitelských úvěru v ČR a Itálii. V rámci šesti kapitol podává přehled o české a italské úpravě základních prvků spojených s uzavíráním spotřebitelských úvěrů. Úpravy v jednotlivých zemích následně metodou komparace vzájemně porovnává a hodnotí. Na základě porovnání vytváří doporučení pro legislativní orgány, o nichž se domnívá, že by mohla zefektivit stávající právní úpravu. V neposlední řadě stanovuje prognózu budoucího vývoje současného nastavení právních předpisů v zemích.