Porovnání právní úpravy spojené s uzavíráním spotřebitelských úvěrů podle českého a italského práva - Králová, Anna; Andreisová, Lucie; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Autorka se v diplomové práci zabývá porovnáním právní úpravy týkající se spotřebitelských úvěru v ČR a Itálii. V rámci šesti kapitol podává přehled o české a italské úpravě základních prvků spojených s uzavíráním spotřebitelských úvěrů. Úpravy v jednotlivých zemích následně metodou komparace vzájemně porovnává a hodnotí. Na základě porovnání vytváří doporučení pro legislativní orgány, o nichž se domnívá, že by mohla zefektivit stávající právní úpravu. V neposlední řadě stanovuje prognózu budoucího vývoje současného nastavení právních předpisů v zemích.
Vedoucí práce: Lucie Andreisová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses