Právní aspekty spolupráce mezi EU a Mexikem - Antonova, Saša; Grmelová, Nicole, 1975-; Brožová, Sandra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na právní aspekty spolupráce mezi Mexikem a Evropskou unií. Hlavním cílem práce je seznámení čtenáře s historickým vývojem obchodní spolupráce mezi danými státy. Práce podrobně analyzuje zásadní články každé doposud přijaté dohody a interpretuje je na praktických příkladech. Čtenáři se také seznámí se spory, které v rámci Světové obchodní organizace Mexiko a Evropská unie měly. Nejdůležitější částí této práce je pak analýza modernizované Souborné dohody z roku 1997. Čtenáři jsou postupně provázeni hlavní směry nové mexicko-evropské spolupráce. Na dohodu je dále nahlíženo i z praktického hlediska, a to sice jakým způsobem se budou obchodní styky po ratifikaci Dohody s největší pravděpodobností vyvíjet. V neposlední řadě jsou vztahy zemí EU a Mexika zasazeny do kontextu celého Latinskoamerického regionu.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses