Regulace cen v ČR se zaměřením na dopady v ambulantní stomatologické péči - Kubátová, Lucie; Vopátek, Jiří; Hajdíková, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá regulacemi cen v České republice, zejména v návaznosti na právní předpisy. Rozlišuji způsoby regulace cen s konkrétními příklady. Nabízím přehled kompetentních orgánů. Také řeším změny v ekonomice v 90. letech, během kterých se regulace cen z centrálně plánované ekonomiky omezovaly až do dnešní podoby. Zabývám se regulacemi z pohledu ekonomie, zejména příčinami jejich aplikace a možné konsekvence. Zaměřuji se na problematiku regulace cen v ambulantní stomatologické péči, zjišťuji, jakým způsobem je tato oblast regulována a zabývám se možnými důsledky pro zubní lékaře a pacienty. Pro ověření hypotéz využívám regresní analýzu. Potvrdila se existence závislosti mezi počtem pacientů na jednoho zubního lékaře v kraji a bohatstvím kraje.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses