Netradiční formy cestovního ruchu - potenciál a využití v rámci venkovského cestovního ruchu - Lopata, Jan; Kalábová, Markéta; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato diplomová práce se zabývá vybranými netradičními formami cestovního ruchu a jejich možným využitím a potenciálem do budoucnosti venkovského cestovního ruchu se zaměřením na Českou republiku. Hlavním cílem práce je zhodnotit a zanalyzovat aktuální stav a vývoj venkovského cestovního ruchu v České republice ve spojitosti s výskytem nových nebo již existujících specifických forem turismu, které se v práci dělí podle motivace turistů a podle potřeb cílových segmentů. Významná je pro práci také reakce na aktuální světové a společenské trendy, jež dává vznik novým produktům a službám, které významně podporují nejen rozvoj venkovského cestovního ruchu. Ke splnění cílů práce slouží především metody analýzy dostupných dat v oblasti venkovského turismu a vybraných netradičních forem cestovního ruchu a SWOT analýzy. První kapitola obsahuje teoretické shrnutí oblasti cestovního ruchu a venkovského cestovního ruchu. Druhá kapitola popisuje vybrané netradiční formy cestovního ruchu jak z hlediska motivace, tak z pohledu specifických potřeb turistů. Třetí kapitola se zabývá některými současnými trendy ovlivňujícími mimo jiné cestovní ruch, zatímco čtvrtá kapitola nabízí analýzu trendů ve venkovském cestovním ruchu v České republice a představuje některé jeho produkty. Poslední kapitola předkládá SWOT analýzu věnující se potenciálu netradičních forem turismu v oblasti venkovského turismu. Nakonec jsou navrhnuty možné produkty v rámci budoucího venkovském turismu, které by mohly dopomoci k jeho významnému rozvoji.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses