Dochodková reforma a vplyv II. piliera na výšku dochodkovej dávky na Slovensku - Krutek, Róbert (2020)
Bakalárska práca (BP) pojednáva o reforme dôchodkového systému na Slovensku v roku 2004, kedy Slovenská republika presedlala na 3 pilierový systém. Hlavným cieľom bakalárskej práce je zhodnotiť mikroekonomický dopad na výšku dôchodkovej dávky pre odlišne príjmových jednotlivcov, ktorí sa rozhodli odvádzať odvody výlučne do I. piliera a jednotlivcov, ktorí sa rozhodli platiť odvody do I. a II. piliera súčasne. Teoretická časť bakalárskej práce sa sústreďuje na teoretický základ pre praktickú časť, kde autor BP popisuje ako fungoval starý dôchodkový systém, prečo bola jeho zmena potrebná a následne kladie základ pre pochopenie nového 3 pilierového dôchodkového systému. V metodickej časti je vymedzený postup výpočtu pre praktickú časť v ktorej sa interpretujú výsledky. Výstupom práce je zhodnotenie zavedenia druhého piliera na výšku dôchodku rôzne príjmových jedincov, ktorí boli vyberaný tak, aby zastupovali čo najširšiu verejnosť.