Dochodková reforma a vplyv II. piliera na výšku dochodkovej dávky na Slovensku - Krutek, Róbert; Vopátek, Jiří; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Bakalárska práca (BP) pojednáva o reforme dôchodkového systému na Slovensku v roku 2004, kedy Slovenská republika presedlala na 3 pilierový systém. Hlavným cieľom bakalárskej práce je zhodnotiť mikroekonomický dopad na výšku dôchodkovej dávky pre odlišne príjmových jednotlivcov, ktorí sa rozhodli odvádzať odvody výlučne do I. piliera a jednotlivcov, ktorí sa rozhodli platiť odvody do I. a II. piliera súčasne. Teoretická časť bakalárskej práce sa sústreďuje na teoretický základ pre praktickú časť, kde autor BP popisuje ako fungoval starý dôchodkový systém, prečo bola jeho zmena potrebná a následne kladie základ pre pochopenie nového 3 pilierového dôchodkového systému. V metodickej časti je vymedzený postup výpočtu pre praktickú časť v ktorej sa interpretujú výsledky. Výstupom práce je zhodnotenie zavedenia druhého piliera na výšku dôchodku rôzne príjmových jedincov, ktorí boli vyberaný tak, aby zastupovali čo najširšiu verejnosť.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses