Uplatňovaný manažerský styl ve zdravotnickém zařízení - Krajcová, Veronika; Bednářová, Martina; Hiršová, Miloslava, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Bakalářská práce se zabývá zmapováním uplatňovaného stylu vedení v daném zdravotnickém zařízení se zaměřením na styl transakčně-transformační. Hlavním přínosem je zjištění, jaký manažerský styl vedení převládá na daném oddělení ze strany vrchní sestry vůči sestrám podřízeným, a jaký dopad má daný styl na hodnocení úspěšnosti týmu a lídra. Odborná práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy a techniky spjaté s tímto tématem, je uveden přehled vývoje koncepcí manažerských stylů a přiblížení stylu transakčně transformačního k lepšímu porozumění stěžejního tématu. Pro vytvoření praktické části byl zvolen kvantitativní výzkum pomocí dotazníkového šetření. Výsledky šetření jsou prezentovány formou grafů a tabulek. Tyto výsledky jsou získané za pomoci analýzy dat, konkrétně průměru, směrodatné odchylky, modusu a korelačního koeficientu.
Vedoucí práce: Martina Bohuslavová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses