Ekonomická situace v oboru vinařství - Pokorná, Alena (2020)
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení ekonomické situace oboru vinařství ve sledovaném období 2014–2017. Výzkum je založen na datech poskytnutých databází Albertina. Finanční situace producentů vína v ČR je posouzena pomocí vybraných nástrojů finanční analýzy, kterými jsou horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, rozdílové ukazatele a poměrové ukazatele. S využitím zvolených bankrotních modelů, predikujících finanční tíseň, je posouzeno také finanční zdraví oboru. Bakalářská práce je zakončena závěrem, kde je celkově zhodnocena ekonomická a finanční situace, finanční výkonnost a finanční zdraví producentů vína v letech 2014–2017.