Ekonomická situace v oboru vinařství - Pokorná, Alena; Kozáková, Petra; Hajdíková, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení ekonomické situace oboru vinařství ve sledovaném období 2014–2017. Výzkum je založen na datech poskytnutých databází Albertina. Finanční situace producentů vína v ČR je posouzena pomocí vybraných nástrojů finanční analýzy, kterými jsou horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, rozdílové ukazatele a poměrové ukazatele. S využitím zvolených bankrotních modelů, predikujících finanční tíseň, je posouzeno také finanční zdraví oboru. Bakalářská práce je zakončena závěrem, kde je celkově zhodnocena ekonomická a finanční situace, finanční výkonnost a finanční zdraví producentů vína v letech 2014–2017.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses