Kulturní odlišnosti v obchodním kontextu : kritika Hofstedeho koncepce kulturních dimenzí - Pospíšilová, Nikola (2020)
Tato bakalářská práce si klade za cíl analyzovat a shrnout kritikuHofstedeho dimenzív obchodním kontextu. První část práce se věnuje kultuře v obecném pojetí, kulturním dimenzím a možnosti využívání Hofstedeho modelu, přesněji v marketingu amanagementu. Druhá část zkoumá pomocí systematického přehledu vyskytující seargumenty kritiky Hofstedeho dimenzí v odborných publikacích, které zařazuje dologických celků podle jejich typu argumentu a dává tak komplexní přehled za použitínázorů různých autorů. V části Diskuze je pak práce zaměřena na neaktuálnost Hofstedeho dimenzí v současném globalizovaném světě, respektive na měnící se povahunárodních kultur a jejich rozdílů.