Profesní a rodinný život žen ve vedoucích pozicích - Foglová, Leona; Hejda, Jan, 1955-; Králová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Předmětem diplomové práce je vzájemné prolínání oblastí práce a osobního života u žen ve vedoucích pozicích. Prostřednictvím literární rešerše je čtenář seznámen nejen s manažerskou rolí, ale také s ostatními rolemi, které ženy v běžném životě zastávají. Dále je detailně vymezen koncept harmonizace práce a osobního života neboli work-life balance. Práce přibližuje teorii rolového konfliktu, kterému ženy manažerky čelí, ale také prezentuje teorii work-family enrichment (obohacování mezi rolemi), která ukazuje, jak si práce a rodina mohou vzájemně prospívat. Cílem diplomové práce je zaměřit se na pozitivní dopady vzájemného působení těchto dvou nedílných součástí života každé ženy. Záměrem práce je zdůraznit, že zastávání více rolí nemusí vést pouze ke konfliktu. Výstupem této diplomové práce je prezentace výsledků analýzy dat a ověření stanovených hypotéz.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses