Postoj zemědělců k vyhlášce MZe ČR ke snížení rozlohy polních honů a k agrolesnictví - Šrámková, Kateřina (2020)
Cílem práce je zjistit postoj českých zemědělců k současné vyhlášce ministerstva zemědělství ke snížení rozlohy pěstované plodiny na 30 hektarů. Jeden z nástrojů, který by zemědělci mohli využít ke zmenšení plochy, jsou agrolesnické systémy. Jejich hlavní výhodou je také to, že jsou jedním z nástrojů, které mohou napomoci boji se suchem. V teoretické části jsou nastíněna témata změny klimatu, problémy sucha, agrolesnictví. Pozornost je věnována problematice eroze. Ve výzkumné části jsou hledány odpovědi na nosné otázky. Odpovědi na otázky jsou získány pomocí polo-strukturovaného rozhovoru. Výsledky jsou analyticky vyhodnoceny.