Postoj zemědělců k vyhlášce MZe ČR ke snížení rozlohy polních honů a k agrolesnictví - Šrámková, Kateřina; Syrovátka, Oldřich; Hejda, Jan, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Cílem práce je zjistit postoj českých zemědělců k současné vyhlášce ministerstva zemědělství ke snížení rozlohy pěstované plodiny na 30 hektarů. Jeden z nástrojů, který by zemědělci mohli využít ke zmenšení plochy, jsou agrolesnické systémy. Jejich hlavní výhodou je také to, že jsou jedním z nástrojů, které mohou napomoci boji se suchem. V teoretické části jsou nastíněna témata změny klimatu, problémy sucha, agrolesnictví. Pozornost je věnována problematice eroze. Ve výzkumné části jsou hledány odpovědi na nosné otázky. Odpovědi na otázky jsou získány pomocí polo-strukturovaného rozhovoru. Výsledky jsou analyticky vyhodnoceny.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses