Návrh optimalizace odpadového hospodářství obce Černošice pomocí motivačního evidenčního systému - Krudenc, Kristýna; Syrovátka, Oldřich; Růžičková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Cílem této diplomové práce je posouzení současného stavu odpadového hospodář-ství města Černošice. V teoretické části jsou charakterizovány základní pojmy a le-gislativní normy, které se váží k problematice komunálních odpadů. Diplomová prá-ce se rovněž zaobírá novým přístupem cirkulární ekonomiky, na jejíchž principech vystavěla Evropská unie nová nařízení, týkající se odpadů, která v příštích letech ovlivní i nakládání s odpady v České republice. V praktické části se diplomová práce zaměřuje na kritické zhodnocení funkčnosti odpadového hospodářství města Černošice, analyzuje produkci i nákladnost sou-časného systému. Na základě této analýzy, provedených strukturovaných rozhovo-rů a terénního průzkumu budou odhaleny nedostatky a prostory ke zlepšení, ke kterým se v závěru budou vázat obecná doporučení pro zefektivnění chodu odpa-dového hospodářství obce. Bude zkoumáno, zda by městu pomohlo zavedení moti-vačně evidenčního systému MESOH. Bude provedena kalkulace změn jak produkč-ních, tak finančních. Modelací bude prezentováno, jakých výsledků by s jeho pomocí město mohlo dosahovat v budoucích letech a v jakých ohledech by se městu tento systém vyplatilo zavést.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses