Změny v zahraničním obchodě Ruské federace po zavedení sankcí - Podobedova, Daria; Bolotov, Ilya; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato diplomová práce je zaměřena na změny zahraničního obchodu Ruska po zavedení mezinárodních ekonomických sankcí v roce 2014. První kapitola je věnována teoretickému aspektu sankcí. Probírají se druhy sankcí, jejích legitimita, stejně jako rozdíl sankcí a obchodních válek. Druhá kapitola je zaměřena na zahraniční obchod Ruska, a konkrétně na obchodní politiku státu, stejně jako změnu teritoriální a komoditní struktury obchodu. Ve třetí kapitole se zkoumají hlavní změny obchodní politiky Ruska po uvalení sankcí, kterými jsou substituce dovozu a obrat Ruska k Asii.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses