Eye-trackingová analýza varovných textů v reklamách na alkoholické nápoje - Hrušková, Michaela; Novák, Michal; Gunina, Daria; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Práce se zabývá problematikou varovných textů v reklamě na alkoholické nápoje. Cílem práce je zjistit spotřebitelské postoje vybrané cílové skupiny k reklamním sdělením propagující alkoholické nápoje a provést eye-trackingovou analýzu varovných textů v reklamách na alkoholické nápoje. Vybranou cílovou skupinou jsou mileniálové. Literární rešerše se věnuje společenské odpovědnosti firem v oblasti alkoholového průmyslu, dále reklamě na alkohol a varovným textům v reklamě. V práci byly využity dvě metody sběru dat – eye-tracking a polostrukturovaný hloubkový rozhovor. Praktická část práce se zaměřuje na analýzu a interpretaci získaných dat z rozhovorů doplněných o heat mapy z eye-trackingu.
Vedoucí práce: Michal Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses