Vodní diplomacie : případová studie řeky Jordán - Bursová, Eliška (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá vzájemnou interakcí státních a nestátních aktérů v oblasti povodí řeky Jordán v kontextu vodní diplomacie. S ohledem na cíl práce je třeba v rámci teoretické části rozvést disciplínu vodní diplomacie, která je vykonávána činnostmi jak státních, tak nestátních aktérů. Jejich vzájemné působení, které je promítnuto v pěti projektech v empirické části práce, vytváří podmínky buď pro rozvoj spolupráce nebo naopak pro vznik konfliktu.