Spokojenost zaměstnanců ve zdravotnickém zařízení - Baťková, Andrea (2020)
Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. První část se zabývá poznatky z oblasti motivace a pracovní spokojenosti. V druhé části je pomocí dotazníkového šetření provedena analýza faktorů pracovní spokojenosti. Dotazníkové šetření je zaměřeno na zdravotní sestry z nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a. s. V dotazníku respondenti odpovídali, jak jsou s jednotlivými faktory pracovní spokojenosti spokojeni a jakou pro ně mají tyto faktory významnost. Cílem práce je zmapovat situaci ohledně pracovní spokojenosti zdravotních sester, zjistit faktory, kterým připisují vysoký stupeň významnosti a zjistit rozdíl mezi vnímanou spokojeností se zkoumanými faktory a jejich významností pro samotnou spokojenost zaměstnanců a na základě výsledků výzkumu vypracovat krátký seznam doporučení, který by vedl ke zvýšení pracovní spokojenosti zaměstnanců.