Trendy v Talent Acquisition - Sirotková, Markéta (2020)
Tato práce se zabývá oddělením Talent Acquisition, jeho rostoucím významem pro byznys a přibližuje současné trendy v tomto oboru. Cílem kvalifikační práce je: „Kriticky zhodnotit, zda společnost Philip Morris využívá nejnovější nástroje v Talent Acquisition.“ Diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část vychází z odborné literatury a popisuje historický vývoj personální práce, HR oddělení, roli personalisty, oddělení Talent Acquisition a jeho aktuální trendy. Praktická část prezentuje případovou studii společnosti Philip Morris ČR a.s. Nejprve jsou zde vysvětlena specifika tabákového odvětví, vývoj společnosti po současnost, její HR oddělení a využívané nástroje v TA. Součástí je také dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zjistit připravenost lidí na nové trendy v TA a zda existují překážky v náboru pro Philip Morris z důvodu zaměření firmy na tabákové výrobky. Na závěr je provedena komparace trendů v TA s využívanými nástroji ve Philip Morris ČR a sepsaná doporučení ke zlepšení.