Postavení Běloruska na světovém trhu draselných hnojiv - Shvets, Katsiaryna (2020)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat světový trh draselných hnojiv a postavení Běloruska na tomto trhu. První kapitola je zaměřena na obecnou charakteristiku draselného hnojiva včetně popisu největších ložisek, způsobů těžby a výroby, použití a ekologických důsledků výroby draselných hnojiv. Druhá kapitola je věnována světovému trhu draselných hnojiv, jeho vývoji a konkurenci na něm. Třetí kapitola se zabývá trhem draselných hnojiv v Bělorusku.