Koordinační role meetingů jako faktor efektivnosti meetingů v organizacích - Šimáček, Petr (2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou koordinace. Koordinace je zajišťována prostřednictvím koordinačních mechanismů. Tato práce se blíže zabývá konkrétním vlivem jednoho z nich, meetingů. U meetingů je zkoumána jejich efektivita. Cílem práce je ověření, zda meetingy v organizacích plní svou koordinační roli (roli koordinačního mechanismu) a jsou tedy efektivní. Pro ověření výzkumné otázky je v práci konstruován model efektivity meetingu, který je analyzován, a je z něho v praktické části vycházeno. K jeho vyhodnocení bylo využito vícenásobné lineární regrese, která vyhodnocovala dílčí stanovené hypotézy, které vedou ke zodpovězení výzkumné otázky. V práci je také seznámeno s doporučeními a strategiemi, jak je případně možné efektivitu meetingu zvyšovat.