Ekonomická hlediska využití biopaliv druhé generace v lokální energetice - Neubauer, Jakub; Syrovátka, Oldřich; Humešová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Cílem práce je vytvoření trvale udržitelné plantáže, která slouží jednak k ekologizaci otopů, jednak ke stabilizaci odtokových poměrů. Cíle je dosahováno na základě ekonomické analýzy, součástí které je kalkulace nákladů a výnosů projektované plantáže při plném využití na palivové dřevo nebo dřevní štěpku. Druhým hlediskem je energetické, kdy jsou současně komparovány i další druhy otopů, kterými jsou například černé a hnědé uhlí. Na základě toho je vypočtena průměrná energetická spotřeba jednak na jednoho obyvatele a jednak celého města. Výsledkem práce je vymezení velikosti plantáže, která je nutná k energetické samostatnosti města Rožmitál pod Třemšínem při využití právě palivového dřeva nebo dřevní štěpky.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses