Marketingové komunikace společnosti Česká spořitelna - penzijní společnost, a.s. - Hůlová, Eva (2020)
Cílem této bakalářské práce je sestavení návrhů a doporučení pro zlepšení marketingových komunikací České spořitelny – penzijní společnosti, a.s. s cílem zaujmout mladé lidi ve věku 20-35 let a motivovat je ke sjednání penzijního spoření u dané společnosti. Teoretický podklad objasňuje důležité pojmy v oblasti marketingových a komerčních komunikací. Druhá část rozebírá podobu a problematiku současného důchodového systému, jenž právně vymezuje aktivitu penzijních společností na českém trhu. V další části je představena Česká spořitelna – penzijní společnost, a.s. a její portfolio produktů. Pro získání komplexních znalostí o společnosti a jejím postavení bylo realizováno porovnání s konkurencí a SWOT analýza. Důležitou částí je uskutečněná analýza stávajících marketingových komunikací společnosti a jejích cílů. Také bylo provedeno dotazníkové šetření se zaměření na přístup mladých lidí ve věku 20-35 let ke spoření na důchod a jejich vnímání dané společnosti. Na základě výsledků dotazníku jsou hodnoceny stanovené hypotézy s cílem ověřit relevantnost produktu pro danou věkovou skupinu. Ze všech získaných poznatků byla navržena doporučení, jak zlepšit marketingovou komunikaci v oblasti sociálních sítí dle správně stanovených cílových skupin, vzdělávací kampaň a zapojení mladých lidí do dobročinnosti.