Marketingové komunikace společnosti Česká spořitelna - penzijní společnost, a.s. - Hůlová, Eva; Postler, Milan, 1960-; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem této bakalářské práce je sestavení návrhů a doporučení pro zlepšení marketingových komunikací České spořitelny – penzijní společnosti, a.s. s cílem zaujmout mladé lidi ve věku 20-35 let a motivovat je ke sjednání penzijního spoření u dané společnosti. Teoretický podklad objasňuje důležité pojmy v oblasti marketingových a komerčních komunikací. Druhá část rozebírá podobu a problematiku současného důchodového systému, jenž právně vymezuje aktivitu penzijních společností na českém trhu. V další části je představena Česká spořitelna – penzijní společnost, a.s. a její portfolio produktů. Pro získání komplexních znalostí o společnosti a jejím postavení bylo realizováno porovnání s konkurencí a SWOT analýza. Důležitou částí je uskutečněná analýza stávajících marketingových komunikací společnosti a jejích cílů. Také bylo provedeno dotazníkové šetření se zaměření na přístup mladých lidí ve věku 20-35 let ke spoření na důchod a jejich vnímání dané společnosti. Na základě výsledků dotazníku jsou hodnoceny stanovené hypotézy s cílem ověřit relevantnost produktu pro danou věkovou skupinu. Ze všech získaných poznatků byla navržena doporučení, jak zlepšit marketingovou komunikaci v oblasti sociálních sítí dle správně stanovených cílových skupin, vzdělávací kampaň a zapojení mladých lidí do dobročinnosti.
Vedoucí práce: Milan Postler
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses