Společnost GAIA : poradenství v oblasti managementu krajiny - Čurdová, Karolína (2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vytvoření vhodné organizační struktury pro fiktivní firmu GAIA. Jedná se o organizaci, která se bude zabývat environmentálními problémy, jež bude řešit pomocí komplexních pozemkových úprav. Zároveň bude poskytovat poradenské služby v oblasti již připravených návrhů pro pozemkové úpravy nebo doposud proběhlých úprav. Aby bylo zabráněno další devastaci půdy a celkově dalším špatným rozhodnutím z důvodu negramotnosti v této oblasti, společnost bude také poskytovat poradenství v oblasti environmentálního odvětví a zároveň i osvětu lidí. V této kvalifikační práci je tedy popsána celková organizační struk-tura této firmy, potřebné znalosti, dovednosti a zkušenosti zaměstnanců, částečně výběrové řízení a problematika v oblasti komunikace a managementu.