Právní rámec ekologického zemědělství a produkce biopotravin - Bakuncová, Alexandra; Grmelová, Nicole, 1975-; Pospíšil, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem této bakalářské práce je pomocí analýzy rozsudků SDEU odhalit mezery současného právního rámce pro oblast ekologického zemědělství ve vybraných státech EU. Nejprve je představen historický kontext vývoje organického zemědělství od jeho počátků až po současnou podobu. Dále jsou vymezeny základní pojmy a mezinárodně uznávané principy ekologického zemědělství. Zvláštní kapitola je věnována podmínkám pro značení bioprodukce a jejich postavení na evropském trhu. V navazujících kapitolách je představen právní rámec ekologického zemědělství, kontrolní systém zodpovídající za kvalitu a jakost ekologické produkce a podmínky registrace ekologických podnikatelů. Praktická část se zabývá detailním rozborem vybraných řízení o předběžné otázce předložených před SDEU. Účelem této části je pomocí kritické analýzy postojů účastníků řízení zhodnotit možnosti vylepšení stávajícího systému ekologického hospodaření.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses