E-commerce ako prostriedok expanzie na zahraničné trhy - Halušková, Emma Katarína (2020)
Bakalárska práca sa zaoberá predstavením novodobého trendu e-commerce ako spôsobu expanzie na zahraničné trhy. Na príklade českej firmy TEREZIA COMPANY s.r.o a ich vitamínovom doplnku je analyzovaná výhodnosť vstupu spoločnosti na platformu talianskeho Amazonu. V teoretickej časti bolo popísané elektronické obchodovanie a predstavená spoločnosť Amazon spolu so stručnou charakteristikou jeho prostredia a funkcií. V praktickej časti je uvedená firma TEREZIA a jej vitamínový doplnok. Špecifiká talianskeho trhu a prostredia e-commerce boli opísané analýzou PEST. Rozbor bol prevádzaný v súlade s oblasťou, v ktorej spoločnosť TEREZIA pôsobí. Poznatky sú zhrnuté v SWOT analýze, ktorá je doplnená návrhom plánu zavedenia firmy na Amazon.it.