E-commerce ako prostriedok expanzie na zahraničné trhy - Halušková, Emma Katarína; Müller, Štěpán, 1945-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalárska práca sa zaoberá predstavením novodobého trendu e-commerce ako spôsobu expanzie na zahraničné trhy. Na príklade českej firmy TEREZIA COMPANY s.r.o a ich vitamínovom doplnku je analyzovaná výhodnosť vstupu spoločnosti na platformu talianskeho Amazonu. V teoretickej časti bolo popísané elektronické obchodovanie a predstavená spoločnosť Amazon spolu so stručnou charakteristikou jeho prostredia a funkcií. V praktickej časti je uvedená firma TEREZIA a jej vitamínový doplnok. Špecifiká talianskeho trhu a prostredia e-commerce boli opísané analýzou PEST. Rozbor bol prevádzaný v súlade s oblasťou, v ktorej spoločnosť TEREZIA pôsobí. Poznatky sú zhrnuté v SWOT analýze, ktorá je doplnená návrhom plánu zavedenia firmy na Amazon.it.
Vedoucí práce: Štěpán Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses