Existuje evropský veřejný pořádek? - Dlouhá, Šárka; Grmelová, Nicole, 1975-; Pohl, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice existence evropského veřejného pořádku. V první části se práce zabývá vymezením základních pojmů spojených s danou problematikou. V další části se pak zaměřuje na analýzu názorů odborníku na stále se formující pojem evropského veřejného pořádku. V práci jsou pak vyjmenovány druhy řízení, ve kterých Soudní dvůr Evropské unie rozhoduje. Nakonec jsou pojmenovány některé části evropského veřejného pořádku, o kterých se Soudní dvůr evropské unie vyjádřil, že jsou jeho součástí.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses