Marketingová strategie značky Persil - Neumannová, Kateřina (2020)
Značka Persil je jedna z nejúspěšnějších značek pracích prostředků, která se na trhu pohybuje více než 110 let. Patří do portfolia německé společnosti Henkel, která byla založena roku 1876. Bakalářská práce se zabývá marketingovou strategií této celosvětově rozšířené značky na českém trhu. Teoretická část bakalářské práce popisuje důležité pojmy z oblasti marketingového prostředí, které jsou následně využity v praktické části. Praktická část se věnuje současné marketingové strategii značky Persil na českém trhu, popisuje jejího největšího konkurenta a zkoumá ohlasy na nově vytvořený projekt společností Henkel ČR „drogerie bez obalu“. Cílem je kriticky zhodnotit současnou marketingovou strategii značky Persil na českém trhu a navrhnout aktivity pro její zlepšení.