Matica kapacit sluzba/miesto o pacientov s Alzheimerovou chorobou v CR/SR v kontexte prevalencie choroby - Štvrtecká, Lenka (2020)
Diplomová práca je zameraná na kapacity zariadení pre ľudí s Alzheimerovou chorobou, konkrétne v SR v špecializovaných zariadeniach a v ČR v domovoch so špeciálnym režimom a to v kontexte prevalencie. Práca je rozdelená do troch hlavných častí a to do teoretickej, metodickej a praktickej. Teoretická časť obsahuje podrobnejšiu charakteristiku Alzheimerovej choroby z hľadiska jej vzniku, príčin, príznakov, prevalencie vo svete ale i v SR a ČR a zároveň je i zameraná na typológiu zariadení zameraných na pacientov s AD. Metodická časť predstavuje voľbu analýzy a jej spôsob realizácie, ktorá vedie k dosiahnutiu vytýčeného cieľa. Praktická časť je zameraná už na samotný zber údajov a ich následné vyhodnotenie v podobe matice kapacít služba/ miesto. Výsledkom tejto praktickej časti je porovnanie skutočných kapacít pre pacientov s Alzheimerovou chorobou v jednotlivých krajoch SR v kontexte prevalencie, ktoré sú ďalej porovnané s kapacitami v krajoch ČR. Diplomová práca obsahuje 29 tabuliek a 12 obrázkov.