Vztah mezi hodnotovými preferencemi a dimenzemi motivace k výkonu - Bošanská, Denisa Patricie (2020)
Tato práce má za cíl zjistit vztah mezi motivací a hodnotami u manažerů ve velkých podnicích v jižních Čechách. Pro zkoumání vztahu bylo zapotřebí nejprve zjistit, jaký je hodnotový systém manažerů a jaký je jejich motivační profil. Výzkum probíhal formou dotazníkového šetření ve velkých jihočeských podnicích, které patří do CZ-NACE C. Ke sběru dat byly použity standardizované dotazníky, které mi poskytla vedoucí práce. Pro zjištění hodnotového systému byl použit PVQ dotazník a pro zjištění motivačního profilu byl využit LMI dotazník. Data byla vyhodnocená pomocí popisné statistiky a vztahy byly vyhodnoceny pomocí Personova korelačního koeficientu. Pro ověření statistické významnosti byl použit Studentův t-test.