Verejná diplomacia Ruska v slovenskom prostredí - Pačutová, Nikola; Peterková, Jana, 1971-; Strachová, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Táto bakalárska práca sa zaoberá praxou verejnej diplomacie Ruskej federácie na území Slovenskej republiky. Jej cieľom je poukázať, v akej miere Ruska Federácia aplikuje svoju soft power na Slovensko ako cieľovú krajinu, aké nástroje používa a akým spôsobom. Práca je rozdelená na tri kapitoly, pričom prvá kapitola predstavuje teoretický rámec a približuje koncepty soft power a verejná diplomacia. Následne sú tieto koncepty aplikované v kontexte Ruska, čomu sa podrobnejšie venuje druhá kapitola. V tretej kapitole je pozornosť upriamená na ruské aktivity v oblasti verejnej diplomacie na Slovensku. Na základe analýzy pôsobenia hlavných aktérov ruskej verejnej diplomacie práca prichádza k zisteniu, že Rusko sa snaží o sebe vytvoriť dobrý obraz a hlavne budovať dlhodobé vzťahy.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses