Zahraniční obchod s vojenskými letadly české výroby - Jurek, Lukáš; Černá, Iveta, 1979-; Sato, Alexej, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem této práce je podat přehled o současné situaci zahraničního obchodu s vojenskými letadly české výroby a zhodnotit konkurenceschopnost nově vyvíjeného cvičného letadla L-39NG před jeho uvedením na trh. Práce se skládá celkem ze tří kapitol. První z nich se věnuje teoretickému popisu témat, kterých se práce dotýká. Druhá pak čtenáře seznámí s historickým vývojem českého leteckého průmyslu a následně představí tři společnosti, které v současnosti působí na světovém trhu s vojenskými letadly. Třetí kapitola je věnována projektu L-39NG společnosti AERO Vodochody AEROSPACE a.s. Po krátkém představení projektu tato kapitola, prostřednictvím Porterova modelu a analýzy SWOT, zhodnotí jeho pozici z hlediska konkurenceschopnosti, a nakonec rozebere jeho potenciální klientelu.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses