Dopad sankcí na zahraniční obchod Ruska - Shuvalova, Elizaveta; Gullová, Soňa, 1954-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem bakalářské práce je zkoumat dopad sankčních opatření uvalených vůči Ruské federace na zahraniční obchod se zeměmi Evropské unie a Českou republikou. V prací je prováděna analýza ekonomických důsledku sankcí proti Rusku a vliv ruských protiopatření na západní země. Začátek práce je věnován sankcím obecně a vysvětlením jejich typu. Práce zahrnuje vývoj sankčních opatření, důsledky jejich uložení a uvalené protiopatření ze strany Ruska. Analýza změny zahraničního obchodu s EU, Českou republikou prováděna na základě porovnání obchodního obratu, komoditní a teritoriální struktury před a po uvalení sankcí. Konec práce obsahuje rešerše literatury na toto téma. V závěru je zanalyzován dopad sankcí na zahraniční obchod Ruské federace s Evropskou unií a Českou republikou.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses