Trendy ve výživě v Indii od roku 2000 do současnosti - Pozlerová, Kateřina; Sejkora, Jiří, 1985-; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem diplomové práce je zhodnotit trendy v problematice výživy v Indii od roku 2000 po současnost v závislosti na dostupnosti dat. Diplomová práce se přitom nezaměřuje pouze na podvýživu, ale zahrnuje i další formy špatné výživy neboli malnutrition. První kapitola práce představuje základní teoretický rámec a východiska pro analýzu v druhé kapitole práce. Popsány jsou tak základní formy špatné výživy, koncept tzv. food security a indikátory používané k jejich měření, vysvětleny jsou rovněž vazby výživy na další oblasti ekonomiky včetně lidského kapitálu. Druhá kapitola práce se v první části věnuje analýze vývoje ukazatelů definovaných v první kapitole v prostředí Indie od roku 2000 a srovnání těchto trendů s vývojem ve světě. Druhá část této kapitoly se zabývá specifiky vazeb výživy na další oblasti ekonomiky a na lidský kapitál v kontextu Indie.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses