Ekonomický vývoj Indie s dôrazom na domácu spotrebu a trendy v spotrebnom správaní v období 1989-2018 - Kužmová, Anna; Procházková Iliniţchi, Cristina; Jiránková, Martina, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práca sa zameriava na vzťah medzi spotrebou a ekonomickým rastom Indie v rokoch 1989-2018. Hlavným zámerom práce je zistenie či a ako prispel ekonomický vývoj v krajine k zmenám v spotrebnom správaním Indov. Práca je rozdelená do troch hlavných častí. Prvá sa zaoberá samotným ekonomickým vývojom počas sledovaného obdobia z troch rôznych hľadísk. Druhú časť práce tvorí regresná analýza vzťahu spotreby a ekonomického rastu preukazujúca závislosť medzi uvažovanými premennými z kvantitatívneho hľadiska. Záverom diplomovej práce je komplexné zhodnotenie vývoja spotreby a spotrebného správania Indov a priblíženie aktuálnych spotrebných trendov, ktoré sa v indickej spoločnosti v súčasnosti presadzujú.
Vedoucí práce: Cristina Procházková Ilinitchi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses