Komparace právní úpravy insolvenčního práva ve Spolkové republice Německo a České republice - Kovářová, Anna; Hásová, Jiřina, 1954-; Moravec, Tomáš, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato diplomová práce se zabývá porovnáním vybraných částí českého a německého insolvenčního práva u aktuálně platné právní úpravy. Cílem této diplomové práce bylo vytvoření komplexní analýzy hlavních znaků insolvenčního práva obou států, přičemž bylo vycházeno z předpokladu, že i přes proces harmonizace právních předpisů v rámci Evropské unie jsou v této právní oblasti zachovány podstatné národní odchylky. Vyhodnocení probíhalo pomocí metody komparace, popisu a rozboru. V závěru došlo k potvrzení výchozí hypotézy, obě právní úpravy jsou tedy i přes rozsáhlou novelizaci a inspiraci české úpravy právě německou nadále odlišné, přičemž jsou v práci uvedeny konkrétní případy, ve kterých se právní úpravy liší a shodují.
Vedoucí práce: Jiřina Hásová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses