Dvojí kvalita potravin - Žižka, Milan; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce obsahuje analýzu problematiky týkající se dvojí kvality potravin. Dvojí kvalita potravin je téma hýbající politikou a týkající se životů spotřebitelů – voličů. Práce poskytuje její definici, dále definici kvality jako klíčového pojmu, vztahu mezi cenou a kvalitou a vnímání spotřebitelem – voličem. Dále ji analyzuje z politické, s ohledem na volby do Evropského parlamentu v roce 2019, ekonomické, úspora nákladů, asymetrie informací, oportunistické chování, teorie spotřebitele, a etické stránky s přihlédnutím na etický kodex SOCR. Další důležitou částí je souhrn legislativního rámce na evropské, a hlavně české úrovni s klíčovou částí novely zákona o potravinách a tabákových výrobcích. Praktická část této práce obsahuje výzkum kvality potravin v řetězci Kaufland na českém a německém trhu a dále dotazníkové šetření, které slouží jako dodatečný zdroj informací s ohledem na zaměření práce. Práce poskytuje souhrn aktuální situace v roce 2020 a návrh jejího možného řešení.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses