Vývoj regionální integrace Latinské Ameriky ve 21. století - Palinková, Nikola; Fleissner, Kamil; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce si klade za cíl zhodnotit vývoj a identifikovat limity regionální integrace v Latinské Americe ve 21. století. S využitím konceptů otevřeného, post-liberálního, resp. post-hegemonického regionalismu, které jsou poplatné současnému latinskoamerickému kontextu a které rozvíjejí dřívější pojmy tzv. starého a nového regionalismu, budou analyzovány a srovnány tři případy mezinárodních organizací: MERCOSUR jako případ tzv. otevřeného regionalismu, UNASUR jako případ tzv. post-liberálního regionalismu a PROSUR jako případ snahy o návrat k otevřenému regionalismu. Z metodického hlediska se bude práce opírat o rešerši sekundární literatury, ale i o analýzu primárních pramenů (např. zakládajících dokumentů a deklarací organizací) a dostupných statistických dat.
Vedoucí práce: Kamil Fleissner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses