Dostupnost rizikového kapitálu a prostředí pro vznik start-upů v ČR a Kanadě - Vítková, Dominika; Sankot, Ondřej, 1988-; Valík, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá determinací výše rizikového kapitálu na základě podnikatelského prostředí. Cílem je vysvětlit rozdílnou dostupnost rizikového a rozvojového kapitálu v České republice a Kanadě pomocí metody komparace vybraných makroekonomických ukazatelů. První kapitola obsahuje teoretickou deskripci způsobu financování startupů podle jejich fáze. V druhé kapitole je mapováno podnikatelské prostředí s důrazem na faktory, které mají přímý vliv na výši kapitálu v zemi. V poslední kapitole jsou konfrontovány konkrétní způsoby financování rizikovým kapitálem s podnikatelským prostředím, a zároveň dochází k porovnání zemí. Práce dochází k závěru, že český rizikový a rozvojový kapitál je nedostatečně vyvinutý, kvůli větším nedostatkům v makroekonomickém prostředí zejména v oblastech oblasti politické stability, efektivity vlády, horší kvalitě školství a infrastruktury a v neposlední řadě kvůli nižším vládním podporám.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses