Památky UNESCO a jejich vliv na image destinace - Karli, Kristýna (2020)
Image destinace bývá jedním z klíčových faktorů ovlivňujících výběr destinace v myslích potenciálních zákazníků. Tato práce se zabývá rolí památek UNESCO na trhu cestovního ruchu a analyzuje vliv jejich zápisu na Seznam světového kulturního dědictví na image destinace. První část popisuje památky UNESCO v České republice, analyzuje různé přístupy k pojmu destinace a image destinace a charakterizuje způsoby jejího měření. Za účelem zjištění názoru veřejnosti na důležité faktory ovlivňující image destinace a vyobrazení role statutu UNESCO při budování image destinace ze strany destinačních managementů bylo využito strukturovaného dotazování a dotazníkového šetření.