Environmentální migrace : případová studie České republiky - Hrejzková, Radka; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Moric, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou environmentální migrace a aplikuje tento koncept na případ migrace do České republiky. Cílem této práce je zmapovat stav cizinců na území České republiky a zhodnotit momentální situaci z pohledu environmentální migrace. V první kapitole lze nalézt teoretické hledisko environmentální migrace, spouštěcí faktory environmentální migrace a globální zhodnocení stavu tohoto druhu migrace. V druhé kapitole jsou pomocí push-pull modelu zhodnoceny a analyzovány hlavní přistěhovalecké skupiny v České republice a také jsou v též kapitole zmíněny push faktory, které lákají cizince migrovat do České republiky. Kapitola třetí shrnuje a hodnotí příliv přistěhovalců z hlediska environmentální migrace, zmiňuje postupy České republiky v případě environmentální migrace a snaží se nalézt řešení pro budoucí vývoj environmentální migrace.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses