Predikce a plánování poptávky jako součást S&OP procesu - Mukenšnablová, Petra (2020)
Cílem této diplomové práce je formulovat možnosti a souvislosti uplatnění predikce poptávky při využití S&OP procesu ve vybrané firmě. Teoretická část práce se zabývá obchodně-provozním plánováním (Sales and Operations Planning, S&OP) v kontextu strategického a výrobního plánování, dále predikcí a plánováním poptávky a metodám využívaných pro prognózování a následnou kontrolu předpovědí. V praktické části je zkoumána aplikace S&OP procesu a metodika predikce a plánování poptávky ve vybrané firmě.