Analýza značky Lancome a její vnímání zákazníky - Cardová, Hana (2020)
Diplomová práce se zabývá analýzou luxusní kosmetické značky Lancôme, která je součástí portfolia značek světové kosmetické společnosti L´Oréal. Cílem práce je zanalyzovat značku Lancôme a na základě vlastního dotazníkového šetření zjistit, jak ji vnímají zákazníci a navrhnout aktivity na zlepšení. V teoretická části jsou vysvětleny základní marketingové pojmy jako je marketingový mix, SWOT analýza, marketingový výzkum, značka a její role v marketingu, její prvky, budování a strategické řízení značky. Tyto teoretické poznatky slouží jako podklad pro praktickou část. Praktická část se zaměřuje na značku Lancôme, zabývá se analýzou značky Lancôme z pohledu marketingového mixu, analýzou jejích konkurentů a také SWOT analýzou. Součástí praktické části je také vlastní výzkum formou dotazníkového šetření, jehož cílem je zjistit, jak zákazníci ve skutečnosti vnímají značku Lancôme. Na základě analýz a dotazníkového šetření jsou v závěrečné části práce předloženy návrhy a doporučení do budoucna.