Baskicko - analýza současného podnikatelské prostředí a obchodní spolupráce s ČR - Karlová, Tereza (2020)
Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat podnikatelské prostředí Baskicka a poskytnout informace o vztazích mezi Baskickem a Českou republikou. První kapitola vymezuje teoretické pojmy pro pochopení dané problematiky. Druhá kapitola se věnuje samotné analýze podnikatelského prostředí Baskicka a jednotlivým faktorům, které ho ovlivňují. V první části této kapitoly k tomu využije analýzu PESTLE. Druhá část se zabývá reporty hodnotícími Baskicko a v poslední části druhé kapitoly jsou získané informace shrnuty pomocí SWOT analýzy. Poslední kapitola zkoumá vývoj a současný stav obchodních vztahů Baskicka a České republiky. Nakonec jsou představeny možné příležitosti a návrhy pro zlepšení dosavadní spolupráce.