Aplikovatelnost metody kaizen v japonských a českých podnicích - Nováková, Dana (2020)
Bakalářská práce se podrobně zabývá japonskou filozofií kaizen, která napomáhá manažerům a společnostem po celém světě k úspěchu. V Japonsku se tento způsob myšlení odráží ve většině společností. Jedná se o postupné, nenápadné vylepšení, které se zaměřuje na optimalizaci procesů a pracovních postupů, díky níž je společnost schopna ušetřit čas, materiál, redukovat zmetkovitost a zvýšit kvalitu. Tento nekonečný proces vylepšení dává prostor pro vlastní návrhy všem zaměstnancům podniku a tím podněcuje jejich kreativitu a lepší pracovní prostředí. Bakalářská práce explicitně vysvětluje implementaci nástrojů kaizen a jejich další důsledky na podnik. Teoretické poznatky se odráží v praktické části, kde se práce soustředí na konkrétní společností provádějící kaizen.